FIREHJULSKONTROLL

ERFARING | TRYGGHET | KVALITET

Firehjulskontroll

FIREHJULSKONTROLL

– Vi prioriterer din sikkerhet

På utkikk etter hjulstillingskontroll? Vi har ledige timer for firehjulskontroll – ta kontakt i dag.

Ved en firehjulskontroll måles såkalt spissing, camber og caster på alle fire hjul – altså de forskjellige vinklene hjulene har i forhold til bil og veibane. Ved en hjulstillingskontroll utføres det altså både kontroll av hjulparet foran (forstillingskontroll), samt kontroll av hjulparet bak (bakstillingskontroll). Den vanlige bilist er gjerne kjent med kontroll av forstilling ved en forstillingskontroll, men like viktig er en tilsvarende sjekk av bakhjulene.

FEIL HJULSTILLING?

– Her er symptomene på feil hjulstilling

Dersom bilen din trekker til en av sidene eller føles ustabil i veibanen er dette et typisk tegn på skjev hjulstilling. Skjev slitasje på dekkene er et annet vanlig symptom på feil hjulstilling. Skjev slitasje på dekkene er en enkel visuell kontroll du selv kan utføre hjemme på parkeringsplassen for å undersøke om hjulstillingen er skjev. Tydelig skjev slitasje på dekkene (f.eks. tydelig mer slitt på innerkant enn ytterkant) er et tegn på feil hjulstilling, mens dersom det har oppstått rask slitasje på både inner- og ytterkant av dekkene, skyldes dette sannsynligvis ikke feil ved hjulstillingen, men at lufttrykket er feil.

I de fleste tilfeller vil det være langt rimeligere å ta en hjulstillingskontroll og oppdage eventuelle feil, enn å la skjev hjulstilling slite på bilen. Hos Markveien Karosseri i Oslo kan du få utført hjulstillingskontroll til gunstig pris – ta kontakt i dag.